Nyitvatartás: Időpont egyeztetéssel

A kisbabám szoptatása - 150 kérdés és válasz Muriel Ighmouracéne

A kisbabám szoptatása - 150 kérdés és válasz

Muriel Ighmouracéne

Szoptassam-e a gyermekemet?- minden édesanyában felmerül ez a kérdés a várandósság során. Bár a kismamák 50%-a szoptatja csecsemőjét, a szoptatás megítélése még napjainkban sem egyértelmű és előítéletektől mentes.
Ez a csecsemő fejlődési fázisai szerint rendezett útmutató felöleli a várandósságtól az elválasztásig terjedő időszakot, a szerző pedig igyekszik pontosan, elfogultság nélkül választ adni a felmerülő kérdésekre.
Babát várok: És ha nem lesz elég tejem? Fájni fog? Kihez fordulhatok, ha segítségre van szükségem?
Szülni fogok: Elfogadja majd a mellemet? Honnan tudom, hogy eleget evett-e? Mit tegyek, ha kisebesednek a mellbimbóim?
Szoptatás a mindennapokban: Fájni fog a szoptatás, ha már jönnek a fogai? Szégyenlős vagyok, hogyan szoptassak nyilvános helyen? A kisbabám elalszika mellemen...
Az elválasztás: Mikor érdemes elkezdeni az elválasztást? Lehet-e szoptatni a munkába való visszatérés ellenére?
A könyv minden fenti témát alaposan körüljár, mind gyakorlati (a megfelelő szoptatási helyzet megtalálása, a mellbimbó sérüléseinek megakadályozása, az elválasztás végigvitele stb.) mind pszichológiai (mások tekintete, félelem attól, hogy nem vagyunk elég jó anyák, kapcsolat a babával, az apa helye a szoptatásban, stb.) szempontból.
Muriel Ighmourancéne sikeres blogrovatokat vezet. Karrierjét kórházi csecsemőgondozóként kezdte, majd egy párizsi önszervező bölcsőde igazgatója és szoptatási tanácsadója lett. Alapítója a CoworkCréche mozgalomnak, amely a munkavégzés és a bölcsőde összefonódását támogatja. A Larousse Kiadó gondozásában megjelent művei: Terhességi napló és Kismama naplóm.

2 500 Ft